Εσπερινός Συγγνώμης και Ομιλία π. Κονάνου

Ιερά Μητρόπολη Κυδωνίας και Αποκορώνου
Ενορία Αγίου Παντελεήμονος Χαλέπας Χανίων

Εσπερινός της Συγγνώμης και Ομιλία π. Ανδρέα Κονάνου

img

Κάθε χρόνο, μπαίνοντας στη Μεγάλη Σαρακοστή, ξεκινάμε όλοι το ίδιο ταξίδι… Είναι όμως πράγματι το ίδιο; Εξαρτάται απ’ το τι θα επιλέξουμε κάθε φορά… Αν θελήσουμε να είμαστε  απλά ταξιδευτές, λοστρόμοι ή καπετάνιος… Καπετάνιος στον εαυτό μας… Στα πάθη και στις αδυναμίες μας… Στις πτώσεις και στον αγώνα…. Ο καλός ο καπετάνιος στην φουρτούνα φαίνεται, λέει ο λαός μας… Όταν είμαστε στη φουρτούνα των λογισμών και των πειρασμών, που οδηγεί το καράβι της ψυχής μας με την προσευχή στο ασφαλές λιμάνι Του.

Είναι η κάθε μέρα ίδια με την προηγούμενη όταν ζει κανείς κοντά Του; Στο δρόμο Του και στο θέλημά Του; Όχι δεν είναι… Γιατί, όπως η θάλασσα δεν είναι ποτέ προβλέψιμη, έτσι και ο πονηρός δεν είναι προβλέψιμος, επομένως ούτε οι πειρασμοί και οι λογισμοί μας…

Θέλουμε η ζωή μας να έχει νόημα, χαρά, να είναι η κάθε στιγμή συναρπαστική, γεμάτη ζωντάνια κι ενθουσιασμό; Ας ξεκινήσουμε με τόλμη, αλλά απλά και απαλά, όπως ο Όσιος Πορφύριος μας προτρέπει, μαζί με τον π. Ανδρέα Κονάνο, το ταξίδι της Μεγάλης Σαρακοστής, με τις «Αλήθειες που συχνά ξεχνάμε», ζώντας μαζί μας με τον δικό του μεταδοτικό τρόπο την προετοιμασία του ταξιδιού μας, την Κυριακή της Τυρινής στο Πνευματικό μας Κέντρο.

Κυριακή της Τυρινής, 22 Φεβρουαρίου 2015

  • Αρχιερατικός κατανυκτικός εσπερινός της συγγνώμης στις 5.00 μ.μ. στο ναό
    Με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνό
    space
  • Ομιλία π. Ανδρέα Κονάνου στις 6.00 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο
    Θέμα της ομιλίας: «Αλήθειες που συχνά ξεχνάμε»

Όπως οι ληστές κρύβονται στα σκιερά μέρη για να ληστέψουν περαστικούς, έτσι και ο διάβολος κρύβεται στις απολαύσεις για να κυριεύσει την ψυχή μας.

– Μέγας Βασίλειος