Έχεις Μήνυμα… (11 Φεβρουαρίου 2017)

«Τελειώνετε καμιά φορά!»

Μια κοπέλα καλωσυνάτη και πολύ πιστή αγαπούσε και σεβόταν πολύ (όπως και πρέπει) τους γονείς του συζύγου της. Αλλά και εκείνοι την αγαπούσαν, και ιδιαίτερα ο πεθερός της. Ο πεθερός της ήταν ένας καλός Χριστιανός, με δυνατή πίστη στον Χριστό, στολισμένος με πολλές αρετές.

Μία ημέρα, επισκέφθηκε τον γιο του και την αγαπημένη του νυφούλα και χάρηκε βλέποντας το ευλογημένο σπιτικό που είχαν. Όταν όμως έφυγε, καθώς πήγε να διασχίσει την μεγάλη λεωφόρο, που περνούσε μπροστά από το σπίτι, ένα αυτοκίνητο που έτρεχε με υπερβολική ταχύτητα τον χτύπησε και τον τραυμάτισε θανάσιμα! Ενώ τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, ξεψύχισε.

Καταλαβαίνει κανείς την αναστάτωση και τον πόνο των συγγενών του. Η καλή νυφούλα πόνεσε πολύ, έκλαψε και προβληματίστηκε. Είπε το ολιγόπιστο «-Γιατί Θεέ μου, αφού ήταν τόσο καλός άνθρωπος;» Βλέποντας ο καλός Θεός πόσο κακό έκανε στην ψυχή της αυτή η ολιγοπιστία, ευδόκησε και είδε τον πεθερό της στον ύπνο της χαρούμενο, μέσα σε φως και δόξα. Τον είδε ντυμένο με κόκκινη πορφύρα και με βασιλικό στέμμα στο κεφάλι του, όρθιο, κοντά στο μνήμα του!

Το αίμα που έχυσε κατά το δυστύχημα, ο πανάγαθος Θεός, που ζητάει αφορμή για να σώσει και να δοξάσει το πλάσμα Του, το θεώρησε αίμα Μαρτυρίου! Γι΄αυτό του έδωσε ένδυμα πορφυρό και στέμμα!

Δεν σταμάτησε όμως εδώ το διδακτικό αυτό ενύπνιο. Καθώς η σκηνή εκτυλισσόταν μέσα στο κοιμητήριο, από μακρυά φάνηκε να έρχεται μία πομπή κηδείας. Η κοπέλα είχε την αίσθηση ότι κηδευόταν ο πεθερός της. Τότε γυρίζει προς το μέρος της, καθώς ήταν έτσι ολοφώτεινος και λαμπροφορεμένος και της λέει κάπως ενοχλημένος.

– Άντε, τελειώνετε, παιδί μου, καμιά φορά. Βάλτε αυτό το κουφάρι μέσα στον τάφο!

Δηλαδή, «μην ασχολείστε τόσο πολύ με το σώμα μου. Κοιτάξτε τη δόξα και τη χαρά της ψυχής μου. Μου την χάρισε η αγάπη και το έλεος του Θεού!».

Από τότε άλλαξαν όλα μέσα της. Δυνάμωσε η πίστη και η ευγνωμοσύνη της για τον Φιλάνθρωπο Θεό, που μεταβάλλει την ανθτώπινη δυστυχία σε αιώνια ευτυχία.

Αυτά τα διηγήθηκε η καλή αυτή κοπέλα κατά την επίσκεψή της τον Αύγουστο του 2004 στην Ιερά Μονή της Παναγίας μας.

Ι. Μ. Παναγίας Βαρνάκοβας

«Νεώτερα θαύματα της Παναγίας στη Βαρνάκοβα και ιστορίες για την αιωνιότητα»