Έχεις Μήνυμα… (28 Ιανουαρίου 2017)

Απάντηση στα «γιατί» σε νοσοκομείο της Αυστραλίας

Είναι γεγονός ότι μερικοί Χριστιανοί, ακόμα και καλλιεργημένοι, όταν καλέσει ο Θεός κοντά Του κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο, θρηνούν άμετρα και ξεστομίζουν τα «γιατί» της ολιγοπιστίας.

Έτσι και μια Ελληνίδα ξενητεμένη στην Αυστραλία, ευσεβής, παρ΄ όλο που δεν γνώριζε πολλά πράγματα για τη ζωή της πίστεως, βρέθηκε στη δύσκολη θέση της μητέρας που πεθαίνει το παιδί της (αγοράκι τεσσάρων ετών).

Το είχαν μεταφέρει στο μεγάλο νοσοκομείο της Αυστραλίας «Βασίλισσα Βικτωρία» κι εκεί το ξενυχτούσαν με βάρδιες πότε εκείνη και πότε ο σύζυγός της.

Μία νύχτα, περασμένα μεσάνυχτα, καθώς ξαγρυπνούσε κοντά στο άρρωστο αγορά κι έκλαιγε και συνεχώς έλεγε:

– Γιατί, Θεέ μου, δεν παίρνεις εμένα και παίρνεις το παιδάκι μου;

Για μια στιγμή άκουσε ένα θόρυβο δίπλα στο κρεββάτι του παιδιού. Ανησύχησε και γύρισε να κοιτάξει μήπως κι έπεσε το παιδί. Τότε αντίκρυσε κατάπληκτη έναν Άγιο φωτεινό, γλυκύτατο, ο οποίος την κοιτούσε με συμπάθεια και της είπε:

– Είμαι ο Αυγουστίνος, Στον Θεό δεν λέμε «γιατί», αλλά «γενηθήτω το θέλημά Σου»!

Αυτό είπε και έγινε άφαντος!

Μετά απ΄αυτό μια ανεξήγητη χαρά πλημμύρισε την ψυχή της. Δεν είπε όμως στις νοσοκόμες τίποτα, γιατί αυτές ήταν ετερόδοξες και δεν θα πίστευαν. Όταν το πρωΐ ήρθε ο σύζυγός της, την προέτρεψε να πάει να κοιμηθεί. Εκείνη αρνήθηκε και τον ρώτησε αν είχαν ανοίξει τα ελληνικά μαγαζιά και μάλιστα το Ορθόδοξο θρησκευτικό βιβλιοπωλείο. Εκείνος απόρησε και την ρώτησε τι συνέβαινε. Τον ενημέρωσε και σε λίγο βρισκόταν στο βιβλιοπωλείο, όπου ρώτησε αν υπάρχει Άγιος Αυγουστίνος.

– Και βέβαια υπάρχει, της είπε ο Έλληνας βιβλιοπώλης και της έδωσε ένα βιβλίο με τη βιογραφία του.

(Το ερώτημα είναι γιατί ο Θεός έστειλε τον Άγιο Αυγουστίνο να συμβουλεύσει τη Χριστιανή αυτή μητέρα να μη λέει το ολιγόπιστο «γιατί»;

Αν διαβάσει κανείς τη ζωή του, θα δει ότι ο Άγιος Αυγουστίνος ήταν ο Άγιος που πριν να πιστέψει στον Χριστό, βασανίστηκε πολύ από τα διάφορα «γιατί», που του υπέβαλε η ανθρώπινη λογική του.

Μέχρι που είδε σε μια ακρογιαλιά ένα μικρό παιδάκι να προσπαθεί να μεταφέρει με το κουβαδάκι του ολόκληρη την θάλασσα σ΄ένα μικρό λακουβάκι που είχε σκάψει στην άμμο.

Ο Άγιος χαμογέλασε όταν το είδε και του είπε:

– Ε, τι κάνεις εκεί, μικρέ;

– Θέλω να βάλω την θάλασσα στο λακκουβάκι μου, του απάντησε.

– Μα πως είναι δυνατόν, μικρέ μου, να βάλεις όλη την απέραντη θάλασσα σ΄αυτό το λακκουβάκι;

Τότε του απάντησε ο φαινομενικά «μικρός»:

– Και συ δεν κάνεις το ίδιο; Θέλεις την άπειρη σοφία του Θεού να την βάλεις στο μικρό ανθρώπινο μυαλουδάκι σου;

Μετά απ΄αυτό εξαφανίστηκε. Ήταν άγγελος Κυρίου, απεσταλμένος από τον Κύριό μας εξ αιτίας των θερμών προσευχών της μητέρας του.

Τότε ο Άγιος συνήλθε και βάζοντας στην άκρη την στενή ανθρώπινη λογική, πίστεψε στον Θεό και έπραξε με τόση συνέπεια το άγιο θέλημά Του, ώστε έφθασε να γίνει ένας Άγιος Επίσκοπος της Εκκλησίας του Χριστού.)

Μετά το γεγονός αυτό, η Χριστιανή αυτή μητέρα έδειξε θαυμαστή πίστη και υπομονή όταν έφυγε το παιδάκι της και την αξίωσε ο Θεός να γίνει και πρεσβυτέρα, όταν αργότερα ο σύζυγός της χειροτονήθηκε Ιερέας.

Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβα

«Νεώτερα θαύματα της Παναγίας στη Βαρνάκοβα και ιστορίες για την αιωνιότητα»