Έχεις Μήνυμα… (21 Ιανουαρίου 2017)

«Δεν σου δίνω τα χεράκια μου, γιατί κλαις»

Ένα αγοράκι αθώο και καλωσυνάτο, σε ηλικία 13 ετών, ο Θεός και Πλάστης του το κάλεσε κοντά Του, ίσως για να μην αλλοιώσει μελλοντικά η αμαρτία και ο κόσμος την ψυχική αγγελική ομορφιά του. Έτσι, μετά από μια σύντομη αρρώστεια έφυγε για τον  ουρανό πριν από λίγο καιρό στην Αθήνα. Φυσικό, βέβαια, ήταν η μητέρα του και οι δικοί του να πονέσουν για τον αποχωρισμό του, αλλά λησμόνησαν πως αυτός ο αποχωρισμός είναι προσωρινός. Ειδικά η μητέρα του άφησε τον εαυτό της να βυθιστεί σ΄έναν υπερβολικό και αρρωστημένο από την ολιγοπιστία πόνο. Έτσι έκλαιγε συνέχεια κι έκανε αφόρητη τη ζωή και των υπολοίπων μελών της οικογενείας της.

Τελικά κάποιο βράδυ παραχώρησε ο Θεός και είδε στον ύπνο της το αγοράκι της μέσα σ΄ ένα υπερκόσμιο γλυκύτατο φως, χαρούμενο κι ευτυχισμένο. Μόλις το είδε, λαχτάρησε. Εκείνο όμως, κάπως επιτιμητικά της είπε:

– Βλέπεις, μητέρα, πόσο ωραία είναι εδώ που είμαι;

Εκείνη τότε πάπλωσε το χέρι της και του είπε:

– Δώσε μου, αγοράκι μου, το χεράκι σου!

Εκεί ξύπνησε η γυναίκα προβληματισμένη από τα λόγια του παιδιού της. Έτσι αποφάσισε να αλλάξει τακτική και αντί να θρηνεί, να ευχαριστεί τον Θεό για το ότι το παιδάκι της το έκανε ένα μικρό πρίγκιπα του ουρανού.

Ιερά Μονή Παναγίας Τατάρνας

«Νεώτερα θαύματα της Παναγίας στην Τατάρνα και ιστορίες για την αιωνιότητα»