Έχεις Μήνυμα… (20 Αυγούστου 2016)

Αταλάντευτη πίστη

Πραγματικά είναι πλούσιος ο άνθρωπος που διαθέτει πίστη. Πίστη στον Σωτήρα Χριστό, πίστη στην αγάπη Του, πίστη στην πρόνοιά Του. Εμπιστοσύνη στην αγάπη της Παναγίας, των Αγίων και των Αγίων Αγγέλων.

Ένας τέτοιος άνθρωπος είναι και κάποιος πιστός μέσης περίπου ηλικίας, που κατάγεται από κοντινή στη μονή κωμόπολη. Το 1998 του έκανε η Παναγία ένα διπλό θαύμα. Τον θεράπευσε από το δυσίατο πάθος του αλκοολισμού και από κύρωση του ήπατος, την οποία έπαθε από κατάχριση οινοπνεύματος. Πέρασαν από τότε επτά περίπου χρόνια. Χρόνια όμορφα, ειρηνικά, με υγεία και τέλεια απαλλαγή από το παλιό πάθος.

Στον έβδομο όμως χρόνο, μια νέα απειλητική αρρώστιε παρουσιάστηκε στον ορίζοντα. Ένας όγκος στο μέγεθος μεγάλου καρυδιού του εμφανίστηκε κάτω από το αυτί, στο λεμφαδένα. Οι γιατροί ανησύχησαν και συνέστησαν αμέσως εγχείρηση. Πράγματι, εγχειρίστηκε μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις. Ο χειρουργός μετά την εγχείρηση είπε ότι επρόκειτο για κακοήθη όγκο των λεμφαδένων. Όλοι στεναχωρήθηκαν, εκτός από τον ασθενή! Αυτός δεν φαινόταν να ανησυχεί καθόλου. Είχε πει στους γιατρούς:

– Κάντε εσείς την δουλειά σας και τα υπόλοιπα είναι της Παναγίας!

Το ιατρικό προσωπικό θαύμασε την πίστη του. Αταλάντευτη πίστη. Και… ήρθε και το δεύτερο βραβείο. Η δεύτερη θαυματουργική θεραπεία. Ενώ η κατάστασή του ήταν σοβαρή και η εικόνα του όγκου έδειχνε την κακοήθεια, όταν έγιναν οι σχετικές εξετάσεις, τα αποτελέσματα έδειξαν το αντίθετο! Τότε οι γιατροί για να σιγουρευτούν για το αποτέλεσμα, έστειλαν σε έγκειτους επιστήμονες στο εξωτερικό τις εξετάσεις του, για να ποφανθούν περί κακοηθείας ή μη του όγκου. Και αυτοί με την σειρά τους επιβεβαίωσαν το θαύμα. Η ζωή χαρίστηκε για δεύτερη φορά στον πιστό άνδρα.

Είθε με την Χάρη του Θεού όλοι οι χριστιανοί να διαθέτουμε αταλάντευτη πίστη προς τον Χριστό μας!

Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας 

«Νεώτερα θαύματα της Παναγία ςστη Βαρνάκοβα»