Έχεις Μήνυμα… (17 Αυγούστου 2016)

Θεραπεία καρκίνου στο πόδι σε φοιτήτρια

Θαυμαστή ήταν και η θεραπεία με την Χάρη της Πανάχραντης Δέσποινας του κόσμου, της Παναγίας μας, σε καρκινοπαθή φοιτήτρια. Το γεγονός συνέβη τέλη του 2006 με αρχές του 2007.

Μια φοιτήτρια στην Αθήνα, η οποία διέθετε τον «κόκκο» της πίστεως και εμπιστευόταν τη ζωή της στον Θεό και στην άγρυπνη πρόνοιά Του, προσεβλήθη από καρκίνο. Ένας αρκετά μεγάλος όγκος παρουσιάστηκε στο ένα πόδι, ο οποίος, όπως εξακριβώθηκε κατόπιν ιατρικών εξετάσεων, ήταν κακοήθης. Στην αρχή, η κοπέλα ταράχθηκε, γρήγορα όμως ηρέμησε και ζήτησε τη βοήθεια της Παναγίας, η Οποία, σημειωτέον, την είχε βοηθήσει και σε άλλη σοβαρή ασθένεια που είχε περάσει. Απευθύνθηκε λοιπόν στο Μοναστήρι της Παναγιάς και ζήτησε βοήθεια και συμπαράσταση. Της υπεδείχθη να περάσει το άρρωστο πόδι της με λαδάκι από την κανδήλα της Παναγιάς, πράγμα το οποίο έκανε ζητώντας το έλεος του Θεού. Αυτό έγινε αποβραδίς.

Την άλλη ημέρα, είχε συνάντηση με τον γιατρό της, για να ορίσουν και να κανονίσουν τα της εγχειρήσεως. Πράγματι, το πρωΐ πήγε στο νοσοκομείο. Όταν μπήκε στο ιατρείο του ογκολόγου, ο γιατρός θέλησε να ξαναδεί λίγο τον όγκο, ο οποίος ήταν εμφανέστατος. Ψάχνει το πόδι το άρρωστο στο σημείο που γνώριζε πως υπήρχε το εξόγκωμα, μα δεν βλέπει τίποτα. Ψηλαφά το μέρος καλά, τίποτε! Στην αρχή νόμισε πως κοιτούσε λάθος πόδι και άρχισε να ερευνά και το άλλο. Όταν κι αυτό το βρήκε φυσιολογικό, ρώτησε την ασθενή:

– Ο όγκος σε ποιό πόδι ήταν, κοπέλα μου;

Του απάντησε, επιβεβαιώνοντας την αρχική γνώμη του γιατρού. Τότε ο γιατρός την κοίταξε αμήχανα και είπε σαν να μονολογούσε:

– Όγκος δεν υπάρχει πλέον! Δεν γνωρίζω τι συνέβη.

Επαναλαμβάνοντας κάποιες εξετάσεις, επιβεβαίωσαν το γεγονός. Η κοπέλα με δάκρυα ευγνωμοσύνης ομολόγησε την ευεργεσία της Παναγίας και έσπευσε να ενημερώσει και την Μονή, παρακαλώντας να ανάψουν μπροστά στη θαυματουργή εικόνα Της το κερί της ευχαριστίας της και της βαθιάς ευγνωμοσύνης της.

Όσοι άκουσαν τη θαυμαστή θεραπεία της ανίατης αυτής ασθένειας, δόξασαν τον Θεό, «τον ποιούντα θαυμάσια«.

Ιερά Μονή Παναγίας Βαρνάκοβα

«Νεώτερα θαύματα της Παναγίας στη Βαρνάκοβα»