Έχεις Μήνυμα… (15 Φεβρουαρίου 2016)

Ο σεβασμός στον Κύριο μέσα στις δοκιμασίες

Παιδί μου, αν στη δούλεψη θες να μπεις του Κυρίου, για δοκιμασίες φρόντισε να ετοιμαστείς. Όπλισε την καρδιά σου με κουράγιο και μην πορεύεσαι με βία στους δύσκολους καιρούς. Σ΄εκείνον προσκολλήσου και μην τον αφήνεις, για να’ χεις τιμημένα υστερνά. Ό,τι κι αν σ΄ευρεί δέξου το’ κι όταν θα΄ρθουν αναποδιές και χαμηλά σε ρίξουν, δείξε υπομονή. Γιατί το μάλαμα μες στη φωτιά ξελαγαρίζεται, κι οι εκλεκτοί μες στης ταπείνωσής τους το καμίνι. Στον Κύριο εμπιστέψου και θα σου γίνει βοηθός’ ίσια πορεύου και σ΄εκείνον έλπιζε.

Όσοι τον Κύριο σέβεστε, προσμένετε το έλεός του και μην παραστρατείτε, να μη σας βρει ο όλεθρος. Όσοι τον Κύριο σέβεστε, δώστε την πίστη σας σ΄αυτόν και δε θα χάσετε την ανταμοιβή σας. Όσοι τον Κύριο σέβεστε, ελπίστε στ΄αγαθά που σας προσμένουν και στην αιώνια τη χαρά κα στο έλεος. Κοιτάξτε τις γενιές που πέρασαν και στοχαστείτε: Ποιός εμπιστεύτηκε τον Κύριο και ντροπιάστηκε; Ή ποιός επέμεινε σταθερά να τον σέβεται κι εγκαταλείφθηκε; Ή ποιός τον αναζήτησε κι εκείνος τον αγνόησε; Πράγματι, συμπάθεια γεμάτος είν΄ο Κύριος κι ευσπλαχνία΄ αμαρτίες συγχωρεί και στης δοκιμασίας την ώρα σώζει.

Αλίμονο στις άτολμες καρδιές και στα παραλυμένα χέρια και στον αμαρτωλό που δύο βαδίζει δρόμους. Αλίμονο σ΄εκείνον που παρέλυσε επειδή δεν πιστεύει’ γι΄αυτό και καταφύγιο δεν θα’βρει. Αλίμονο σ΄εσάς που την υπομονή την χάσατε’ και τι θα κάνετε όταν ο Κύριος έρθει; Όσοι τον Κύριο σέβονται, τα λόγια του δε θα τα παραβούν΄ κι εκείνοι που τον αγαπούν, τις εντολές του θα τηρήσουν. Όσοι τον Κύριο σέβονται θα επιδιώξουν να του αρέσουν και θα χορτάσουν απ΄το νόμο του εκείνοι που τον αγαπούν. Όσοι τον Κύριο σέβονται, θα ετοιμάσουν τις καρδιές τους και μπρος του θα ταπεινωθούν. Στα χέρια του Κυρίου θα πέσουμε κι όχι σε χέρια ανθρώπων’ γιατί είναι και το έλεός του σαν τη μεγαλοσύνη του»

Σοφία Σειράχ, 2